HME > Over HME > Privé: Actueel > Nieuws > Saskia van Stroe-Biezen, Lector innovatiemanagement Fontys

Saskia van Stroe-Biezen, Lector innovatiemanagement Fontys

Dag van de Duurzaamheid 11-11-11

Vandaag staan HME Import Agency en MyMiller BV in haar regio Venlo, de verkondigers en voorvechters van duurzaamheid bij, door ze een steuntje in de rug te geven.

Saskia van Stroe-Biezen, lector innovatiemanagement bij Fontys Internationale Hogeschool Economie, gaf dit jaar nog de Masterclass Cradle to Cradle voor MKB-bedrijven. Welke als doel had de deelnemers van MKB-bedrijven inzicht te geven in C2C en een eerste handreiking voor de toepassing van C2C binnen het bedrijf mee te geven. De deelnemende bedrijven communiceren nu verder onderling over de implementatie van C2C in hun bedrijfsvoering.

Wij geven haar de Mirra, de eerste Cradle to Cradle stoel ter wereld (2003), het duurzaamheidicoon van Herman Miller. Mirra is medeontwikkeld door Michael Braungart en DSM, voldoet aan de normen van het C2C-protocol op het gebied van recyclebaarheid, demontage, materiaalchemie, verpakkingen en afval minimalisatie. Mirra is milieuvriendelijk geproduceerd met 100% groene stroom, bestaat uit 42% recycled materiaal, is 96% recyclebaar en is de meest verkochte bureaustoel in Nederland.

Herman Miller’s “Perfect Vision”, streeft ernaar in 2020 100% schoon te produceren. Welk maatschappelijk doel heb jij jezelf gesteld?
Saskia: “al klinkt het wel zo, 2020 is eigenlijk helemaal niet zo ver weg….. maar mijn doel is dat we duurzaamheid verankerd krijgen door de hele onderwijskolom heen, van HBO, MBO, voortgezet onderwijs tot basisonderwijs en misschien wel de kinderopvang met het streven de attitude te ontwikkelen, fundamenteel te wijzigen, zodat we klaar zijn voor ‘the business of the next generation’.”

Hoe zouden volgens jou kantoor/ werkplekken hieraan bij kunnen dragen?
Saskia: “Je ziet de ontwikkeling dat mensen steeds meer op verschillende plekken gaan werken, vanuit huis, aparte kantoren, en het gevaar is dat het ontmoeten hierdoor vermindert. Aan de ene kant zit ik wel graag op kantoor, het babbeltje hier en daar lijkt de efficiëntie te beïnvloeden, maar is vaak veel effectiever, door makkelijker/ direct gebruik te maken van elkaars competenties. Thuis werken is veel efficiënter, maar het ontmoeten wordt minder. Daar moet je aandacht aan geven, de werkplek moet uitnodigen om te ontmoeten. Waarom zou ik naar Venlo gaan rijden als we ergens tussendoor kunnen ontmoeten? Ook werkdruk werkt hier aan mee, het is efficiënt snel een mail te versturen, maar even binnenlopen is vaak effectiever.”

Wij wensen Saskia veel succes met haar voortrekkersrol binnen de C2C community in Venlo!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Cupers lcupers@hmergonomics.com. Kijk voor meer informatie over de actie op deze website en over de Dag van de Duurzaamheid op www.dagvandeduurzaamheid.nl. En volg de Dag op Twitter #dvdd11 (maak ‘t tot trending topic) #Urgenda #HMENL.