HME http://www.hmergonomics.nl Import Agency Wed, 13 Aug 2014 14:29:01 +0000 nl-NL hourly 1 HME sponsor Zomerparkfeest 2014 http://www.hmergonomics.nl/news/7747/sponsoring-zomerparkfeest-2014/ http://www.hmergonomics.nl/news/7747/sponsoring-zomerparkfeest-2014/#comments Wed, 13 Aug 2014 14:19:55 +0000 HME Import Agency http://www.hmergonomics.nl/?p=7747 BOEM! Zomerparkfeest is weer in zicht. Vanaf morgen barst het feest in Venlo weer los. Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 85.000 bezoekers over vier dagen en een programma van zo’n 100 acts is het bovendien een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort.

Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo als 38 jaar lang op de kaart zet waarbij actuele ontwikkelingen in kunst, cultuur en samenleving een podium wordt geboden. Op het gebied van duurzaamheid heeft de stichting hoge ambities. Het vierdaags cultuurfestival is hard op weg om als eerste Limburgse festival de gouden “Green Key” te behalen. Green Key is het keurmerk voor organisaties in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. Het Zomerparkfeest maakt gebruikt vaste groene stroom, gescheiden afvalstromen, zuinige LED-lampen op de podia, ecologische schoonmaakmiddelen, milieuvriendelijke inkten en papier en op de toiletten hangt Santino Black Cradle to Cradle WC-papier.

Sinds juni 2014 beschikt de stichting ook over Cradle to Cradle gecertificeerd meubilair. In de ZPF vergaderruimte prijkt onder andere Caper van het merk Herman Miller, gesponsord door HME Import Agency. Het zomerparkfeest wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en mogelijk gemaakt. Wij zijn er trots op dat we deze toegewijde mensen letterlijk mogen ondersteunen bij de realisatie van hun duurzame ambities.

In het kader van BOEM! het thema van dit jaar, wensen wij als sponsor iedereen veel verrassende momenten, duurzame ontmoetingen en mooie ervaringen!

Programma Zomerparkfeest 2014

 

 

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7747/sponsoring-zomerparkfeest-2014/feed/ 0
Gemeente Venlo: Nedinsco http://www.hmergonomics.nl/news/7734/gemeente-venlo-nedinsco/ http://www.hmergonomics.nl/news/7734/gemeente-venlo-nedinsco/#comments Wed, 13 Aug 2014 12:21:40 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7734 De gemeente Venlo heeft onlangs haar intrek genomen in De Nedinscofabriek, een van de meest prominente gebouwen van Venlo. Deze locatie maakt deel uit van van het naastgelegen stadskantoor. HME Import Agency leverde onder andere de nieuwste bureaustoel van het merk Herman Miller, de Cradle to Cradle gecertificeerde Mirra 2.

Dit vloeit voort uit een aanbesteding door de gemeente Venlo voor de inrichting van het Stadskantoor en Nedinsco die vorig jaar door onze partner Facilitylinq is gewonnen. Het stadskantoor, ontworpen door Kraaijvanger, wordt in 2015 opgeleverd en is volledig opgetrokken volgens de principes van Cradle to Cradle. De gemeente Venlo is de eerste regio ter wereld die de principes van Cradle to Cradle volledig in de praktijk wil brengen. Het nieuwe stadskantoor vormt dan ook een icoon voor de gemeente. In 2013 heeft Burgemeester Antoin Scholten in New York een koploper award ontvangen voor de inzet die de gemeente Venlo levert op het gebied van Cradle to Cradle.

Gemeente Venlo_Nedinsco

Ook bij de inrichting van het nieuwe stadskantoor en Nedinsco spelen Cradle to Cradle een belangrijke rol. Samen met onze partner Facilitylinq hebben we gezocht naar Cradle to Cradle geïnspireerde oplossingen binnen de kaders van het project die perfect aansluiten op de duurzame ambities van de Gemeente Venlo. Het Stadskantoor én Nedinsco worden ingericht op basis van de uitgangspunten van Het Nieuwe Werken. Er zijn verschillende typen werkplekken (activiteit gerelateerde werkplekken) te vinden zoals standaard werkplekken, concentratiewerkplekken en loungewerkplekken.

Gemeenten Venlo_Nedinsco2

Een gedeelte van de Gemeente Venlo is vanaf juli 2014 gehuisvest in het industriële Nedinsco-monument in een inspirerende, comfortabele werkomgeving met een omvang van circa 2.000 m² bvo. HME leverde de eerste grote Mirra 2 batch in Nederland. De poufjes, banken en de rubberwood werkbladen op de bureau’s zijn in opdracht van HME gefabriceerd door Leolux Meubelfabriek BV.

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7734/gemeente-venlo-nedinsco/feed/ 0
Borrel Manufactuur 6 juni http://www.hmergonomics.nl/news/7722/borrel-manufactuur-6-juni/ http://www.hmergonomics.nl/news/7722/borrel-manufactuur-6-juni/#comments Mon, 02 Jun 2014 10:38:18 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7722 Elke 1e vrijdag van de maand sluiten we de week af met een goed verhaal en informele borrel tot 17.30 uur in onze Manufactuur.

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op vrijdag 6 juni 2014 om 16.00 uur. Kom kijken uit nieuwsgierigheid, voor de gezelligheid of om te netwerken. Het mag allemaal!

Deze middag geven we het woord aan Ineke Lemmen. Zij werkt voor de Rijksoverheid en vervulde verscheidene functies op het gebied van innovatiebeleid en duurzaamheid. Ze gaat in op haar werkzaamheden en geeft een inkijkje in de visie van de overheid op bijvoorbeeld circulaire economie, duurzaamheid en C2C. Ineke Lemmen is ook initiatiefneemster van het project “zoek de zon op”, dat mensen enthousiast wil maken voor zonnepanelen door ze gezamenlijk in te kopen. Thema’s die nauw aansluiten bij de doelstellingen van Manfactuur. Na deze presentatie is het moment om samen een borreltje te drinken.

Graag tot 6 juni.

Uitnodiging Manufactuur Borrel 6 juni

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7722/borrel-manufactuur-6-juni/feed/ 0
Borrel Manufactuur 9 mei http://www.hmergonomics.nl/news/7533/borrel-manufactuur/ http://www.hmergonomics.nl/news/7533/borrel-manufactuur/#comments Wed, 30 Apr 2014 14:25:48 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7533 Elke 1e vrijdag van de maand sluiten we de week af met een goed verhaal en informele borrel tot 17.30 uur in onze Manufactuur.

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op vrijdag 9 mei 2014 om 16.00 uur. Kom kijken uit nieuwsgierigheid, voor de gezelligheid of om te netwerken. Het mag allemaal! Wij stellen deze middag allereerst kort de bewoners van de Manufactuur voor, waarna Marjolein Bongers van House of Social Media, graag met ons haar kennis en visie deelt over de manier waarop mensen en bedrijven zich momenteel profileren op social media. Als eigenaar van House of Social Media houdt Marjolein zich bezig met het adviseren van bedrijven, gemeentes en instellingen omtrent het succesvol inzetten van social media.

Zij combineert haar commerciële en creatieve internet ervaring met een gedegen kennis van de social media platformen. Tevens is Marjolein columniste voor Dagblad de Limburger en deelt zij haar mening en bevindingen via blogs. Meer informatie hoor je natuurlijk deze middag; maar kun je niet wachten: www.houseofsocialmedia.nl

Na deze presentatie is het moment om samen een borreltje te drinken. Graag tot 9 mei.

Uitnodiging Manufactuur borrel 9 mei

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7533/borrel-manufactuur/feed/ 0
Mirra haalt het NRC Handelsblad http://www.hmergonomics.nl/news/7523/mirra-nrc-handelsblad/ http://www.hmergonomics.nl/news/7523/mirra-nrc-handelsblad/#comments Sat, 12 Apr 2014 15:57:39 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7523 Onze Mirra is vandaag genoemd in de commerciële bijlage van het NRC Handelsblad die geheel in het teken staat van Cradle to Cradle.

In de bijlage is volop aandacht besteed aan ondernemingen en organisaties die geïnspireerd werken om de basis te leggen voor een goed werkende en gezonde circulaire economie, waarin geld wordt verdiend. Wij zijn er trots op dat Mirra, wereldwijd bekend als de eerste Cradle to Cradle bureaustoel ooit, na meer dan 10 jaar nog steeds wordt gebruikt om anderen te inspireren.

Mirra_NRC12april

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7523/mirra-nrc-handelsblad/feed/ 0
Magazijnverkoop kantoormeubilair http://www.hmergonomics.nl/news/7496/magazijnverkoop-kantoormeubilair/ http://www.hmergonomics.nl/news/7496/magazijnverkoop-kantoormeubilair/#comments Mon, 24 Mar 2014 15:54:08 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7496 Bent u op zoek naar een functioneel bureau met werkplek accessoires of wilt u ergonomisch verantwoord zitten op een prachtige designstoel? Kom dan naar één van onze outlet avonden en wie weet staat uw favoriete meubelstuk van Herman Miller, Boss Design Group of Colebrook Bosson Saunders ertussen.

De kantoormeubelen die wij aanbieden hebben tijdelijk gediend als proef-, beurs-, of showroommodel en worden tegen sterk gereduceerde tarieven aangeboden. U kunt de outlet modellen direct meenemen, waardoor u diezelfde avond nog kunt genieten van uw nieuwe aankoop.

De magazijnverkoop wordt één keer maand georganiseerd en vindt plaats bij HME Import Agency, gevestigd in Manufactuur op Kazernestraat 19 in Venlo.

HME_Magazijnverkoop De outlet avonden worden gehouden van
17.00 tot 18.30 uur op de volgende data:

Vrijdag 28 maart
Vrijdag 25 april
Vrijdag 23 mei
Vrijdag 20 juni
Vrijdag 18 juli
Vrijdag 29 augustus
Vrijdag 26 september
Vrijdag 31 oktober
Vrijdag 28 november

U bent van harte welkom!

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7496/magazijnverkoop-kantoormeubilair/feed/ 0
Website Boss Design live http://www.hmergonomics.nl/news/7477/website-boss-design-live/ http://www.hmergonomics.nl/news/7477/website-boss-design-live/#comments Thu, 20 Mar 2014 16:05:12 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7477 Vol trots lanceren wij vandaag de Nederlandstalige website van Boss Design, marktleider in Groot-Brittannië op het gebied van zitmeubilair. Boss Design beschikt over een omvangrijk productportfolio voor ontvangst-, lounge-, kantoor -en vergaderruimten. Kwaliteitsproducten voor een prettige en inspirerende werkomgeving.

U vindt er brochures, specificaties, afbeeldingen en CAD bestanden. Ook heeft u een keur aan keuzemogelijkheden en kunt u producten zeer eenvoudig zelf samenstellen met de product configurator.

Website Boss Design

Ga naar de Boss Design website

Boss Design maakt samen met de merken Lyndon Design en Komac deel uit van Boss Design Group. HME Import Agency is verantwoordelijk voor de distributie van Boss Design Group in continentaal Europa.

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7477/website-boss-design-live/feed/ 0
Vertrek Eefje Teeuwen http://www.hmergonomics.nl/news/7471/vertrek-eefje-teeuwen/ http://www.hmergonomics.nl/news/7471/vertrek-eefje-teeuwen/#comments Wed, 19 Mar 2014 08:31:42 +0000 HME Import Agency http://www.hmergonomics.nl/?p=7471

Tot onze spijt heeft dealer manager Eefje Teeuwen per 1 april een andere baan aangenomen.

Datgene wat ze in de afgelopen jaren bij ons als dealer manager voor Oost- Nederland en België heeft geleerd, mag ze nu in een internationale rol elders toe gaan passen. Haar werk zal tijdelijk worden waargenomen door onze sales coördinator Max Curvers : mcurvers@hmergonomics.com | +31(0)6 45330354.

Binnenkort zal HME een vacature openstellen ter vervanging van Eefje. Wij wensen haar alle succes en goeds toe en wellicht ooit een terugkeer in de kantoormeubel industrie.

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7471/vertrek-eefje-teeuwen/feed/ 0
Van der Valk kiest voor Kara http://www.hmergonomics.nl/news/7452/van-der-valk-kiest-voor-kara/ http://www.hmergonomics.nl/news/7452/van-der-valk-kiest-voor-kara/#comments Thu, 06 Mar 2014 14:38:04 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7452 In het kader van Het Nieuwe Werken kunnen professionals die onderweg zijn voortaan terecht bij Van der Valk Hotel Venlo om te werken in een prettige en sfeervolle omgeving.

Van der Valk Hotel Venlo heeft een aantal flexwerkplekken gecreëerd met alle standaard faciliteiten waarover een goed en degelijk kantoor hoort te beschikken. Als zitoplossing leverde projectinrichter i-Max bureaustoel Kara van Boss Design Group.

“Van der Valk Hotel vindt lokale betrokkenheid belangrijk, dit wordt ook doorgevoerd in hun economische activiteiten. Dat is precies wat wij stimuleren bij de Manufactuur”, zegt Max Curvers, directeur van i-Max. “Via KLETSKRUK, een van de bewoners van Manufactuur, ben ik in contact gekomen met Han van der Eijk, directeur bij Van der Valk Hotel Venlo. In samenwerking met HME hebben we zitoplossingen aangedragen die aansluiten bij het business concept van Van der Valk Hotel welke volledig is afgestemd op Het Nieuwe Werken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op bureaustoel Kara van Boss Design Group. Kara biedt een hoge mate van comfort en is makkelijk instelbaar. Bovendien is de milieubelasting door materiaalgebruik minimaal, wat de duurzaamheidsgedachte van Van der Valk nog eens extra onderstreept. Van der Valk Hotel Venlo is namelijk het eerste hotel in Noord-Limburg met een gouden “Green Key” keurmerk, een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche.”

vandervalk

 

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7452/van-der-valk-kiest-voor-kara/feed/ 0
Circulair inkopen kantoormeubilair http://www.hmergonomics.nl/news/7431/circulair-inkopen-kantoormeubilair/ http://www.hmergonomics.nl/news/7431/circulair-inkopen-kantoormeubilair/#comments Mon, 17 Feb 2014 15:22:00 +0000 LindaCupers http://www.hmergonomics.nl/?p=7431 Duurzaam werken werkt – In gesprek met Bjorn Sanders, directeur van C2C ExpoLAB.

Bijna 5 jaar geleden zorgde HME Import Agency in samenwerking met een aantal bedrijven voor een volledig cradle to cradle (C2C) gecertificeerde inrichting van het C2C ExpoLAB op basis van operational lease.

Operational lease van kantoormeubilair levert niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen op, maar biedt ook een meerwaarde op sociaal en milieukundig vlak. Bovendien kan eenvoudig worden ingespeeld op allerlei veranderingen en is het meubilair gemakkelijker te vervangen. Sinds begin februari pronkt nieuwkomer Mirra 2 in het C2C ExpoLAB. Bjorn Sanders, directeur van het C2C ExpoLAB is hiermee de eerste trotse gebruiker van Mirra 2 in de Benelux.

IMG_1175

Praktijkvoorbeeld circulair inkopen
Sanders legt uit waarom het C2C ExpoLAB voor een operational lease constructie heeft gekozen: “Er is uitgegaan van de vraag om te kunnen zitten, werken, vergaderen in een gezonde inspirerende omgeving. Dit heeft geleid tot een concept waarbij de hele inrichting  tegen een maandelijkse vergoeding verzorgd is, van vergaderstoel en werkplek tot planten. Wij zijn de gebruiker in de kringloop van gezonde, veilige producten die door de leverancier geplaatst, onderhouden en weer teruggehaald worden. De maandelijkse kosten tijdens de hele looptijd leveren ten opzichte van aanschaf direct een besparing van ca. 31% op. Daarnaast hoeven wij ons na de gebruiksperiode niet af te vragen wat we met de stoelen en tafels doen, deze worden opgehaald als onderdeel van de dienstverlening en hebben een hoge restwaarde. Een ander groot voordeel is dat het onderhoud niet bij ons zelf ligt, maar op basis van dienstverlening preventief en reactief wordt uitgevoerd, zonder extra kosten.”

Eric Logtens, directeur van HME Import Agency licht verder toe: “Onze producten maken circulair inkopen mogelijk omdat ze zijn ontworpen voor recycling en bovendien een lange levensduur en een hoge restwaarde hebben. Dit maakt het voor onze klanten financieel aantrekkelijk om het meubilair te leasen. De levering, onderhoud, reparatie en tussentijdse moderniseringen zoals nu met de Mirra 2, zijn voor onze rekening. Door deze unieke leaseconstructie wordt het traditionele lineaire ‘Cost of Ownership’ model omgezet naar een circulair ‘Earning by Usership’ model waarbij het C2C ExpoLAB geen economisch risico draagt, maar juist kosten bespaart. De voordelen van ons business model hebben reeds geleid tot succesvolle samenwerkingen. Het C2C ExpoLAB heeft als een van de proefprojecten geleid tot de oprichting van W-Solve.”

Gebruiken is het nieuwe bezitten
Volgens Sanders is gebruiken het nieuwe bezitten. “We stappen af van bezit en maken de transitie naar gebruik door te denken en werken in continue kringlopen. Dit vraagt om nieuwe business modellen zoals lease constructies van meubilair. Daarnaast wordt de fabrikant uitgedaagd zijn specialisme te vertalen naar maximale prestaties, want de klant betaald voor het gebruik en de fabrikant blijft eigenaar. Des te beter het product, des te hoger de opbrengsten voor de fabrikant omdat het langer gebruikt wordt”, aldus Sanders.

Voordelen voor mens en milieu
Dat C2C gecertificeerde producten een positief effect hebben op het binnenklimaat is ook bij het C2C ExpoLAB bewezen. Sanders: “Een bijkomend voordeel is dat het C2C gecertificeerd meubilair in combinatie met het functionele groen zorgen voor een aantoonbaar betere luchtkwaliteit op het kantoor van het C2C ExpoLAB ten opzichte van de buren met een traditionele inrichting. Als kers op de taart leidt de samenwerking naast versterking van onze netwerken ook tot het kunnen gebruiken van de meest actuele producten. De Mirra 2 is net leverbaar in Nederland en wij kunnen er middels de lease constructie al van genieten, zonder direct een nieuwe stoel te hoeven kopen.”

 LI_MIR_P_20130320_015_G

Cradle to Cradle leidt tot Economische ontwikkeling
Sanders ziet Cradle to Cradle leiden tot Economische ontwikkeling. Naast de voordelen voor milieu en mens biedt C2C in toenemende mate financiële voordelen volgens hem. Sanders: “Bedrijven die vanaf het begin nadenken over duurzaamheid vanuit de principes van C2C kunnen onderscheidende producten en diensten leveren en hiermee de concurrentie voor blijven. Ze bieden namelijk direct voordelen voor het duurzame beleid van hun klanten. In projecten, met name bouwkundig, levert C2C in zowel het ontwerp, gebruik en onderhoud voordelen voor bijvoorbeeld water kringlopen en luchthuishouding. Deze leiden tot lagere kosten en een beter binnenklimaat voor de gebruikers. Neem je alle mogelijkheden op bijvoorbeeld het gebied van energie mee dan kunnen gebouwen die ontworpen zijn op basis van de C2C principes zelfs geld opleveren.”

Het C2C ExpoLAB heeft als kenniscentrum met gespecialiseerde adviseurs een schat aan ervaring in het toepassen van de principes van Cradle to Cradle in de praktijk. Daardoor is het kenniscentrum in staat ongeëvenaarde ondersteuning te bieden aan organisaties, om de principes van Cradle to Cradle effectief, gemaximaliseerd te borgen van begin tot eind, met een breed aanbod van trainingen en workshops, van tailor made op een organisatie tot informatief over bijvoorbeeld inkoop. Daarnaast is het C2C ExpoLAB de partner met gespecialiseerde adviseurs die de duurzaamheid ambities van overheden, bedrijfsleven en onderwijs vertalen naar concrete doelen en roadmaps waarmee onze klanten meteen aan de slag kunnen.

Nooit geen andere meer
Mirra 2 is de meest recente aanvulling op de unieke C2C gecertificeerde productenbibliotheek die in de praktijk bij het C2C ExpoLAB te bewonderen is. “Ik gebruik de stoel nu ruim een week en wil geen andere meer. Het zitcomfort is perfect, zeker na de juiste instelling van de stoel die bij aflevering is verzorgd. Het is een goed voorbeeld van de continue verbetering die Cradle to Cradle nastreeft gecombineerd met optimale ergonomie en design. Een echte eye-catcher voor ons kantoor, aldus Sanders.

Meer informatie over operational lease van kantoormeubilair?
Neem contact op met Eric Logtens via +31 77 387 26 81 of elogtens@hmergonomics.com

]]>
http://www.hmergonomics.nl/news/7431/circulair-inkopen-kantoormeubilair/feed/ 0